neděle 23. září 2012

Dagali Cowboys na severu

Opět po pár týdnech práce v Dagali vyrážíme v trochu obměněném složení na pořádnou pádlovačku (pan Číva se nám namáčknul do týmu). Máme volno na 5 dní a tak je plán jasný, sjet všechno, kde bude voda.

Naše partička na Trolí Stezce, jenom Vojta chybí.

První den padá volba na nedalekou řeku Smedealvi, bohužel už při cestě k řece nám je jasné, že to asi nepůjde. Po rychlém obhlédnutí směřejeme dál na západ k řece Songdalselvi.

První peřej na řece Strondalselvi

Já jsem ji narozdíl od Vojty a Čívy ještě nejel a tak je i za trochu nižšího stavu přesvědčuju, že to určitě půjde a že to za to stojí. Nakonec nasedáme a dost svižnou jízdou si to sypeme dolů. Za 2 hodinky  máme za sebou oba úseky, akorát teda bez známého triple komba, kde bylo asi přece jenom málo vody, nebo jsme prostě vyměkli :)

Večerní odpočinek s českým pivem v ruce.

Tak a teď k tomu, co zajímavého se dělo poté. U Songdalu se dohadujeme jestli jet směr suchý Voss a nebo udělat velkej přejezd až nad Sjou k řekám jako je Valldola, Rauma atd. Nakonec volíme sever a volba to je více než dobrá.
Vojtův pokus o freewhelela na Strondalselvi.

První je na řadě řeka Strondalselvi - Olafova kilometráž píše WW 5 - 6 a nějakej ten must run v soutězce. Bohužel teda vodu máme ideální, takže se už nemáme moc na co vymluvit, dokonce sluníčko svítí.
Co vám budu povídat, 2x krysa v podání Vojty a Čívy a jedno zlomenný pádlo to reprezentuje dost. Řeka jak má být, spousta slidů, skoků a stresových míst.

Flemmingův vodopád (20m) asi za ideální vyšší vody. Spodní Rauma.

Další na pořadu byl přesun k Raumě, kde jsem doufal,že bude malá voda a konečně si dám tu vysněnou spodní. Je to sice jenom 6 míst, ale zato hodně intenzivní. Vlastně teď ani nevím, jestli jsem rád nebo ne,ale vody bylo fakt hodně, takže volba padla na horní. V rychlosti jsme si dali krásné dvě jízdy a po 2 hodinkách odjíždíme spokojeně na večírek za českou legií na Sjou.

Klasicka na Little Huka na horní Ruamě.

U Sjoi nám zbývá poslední den volna a tak přemýšlíme, co bychom mohli dát v okolí. Kajman nám radí, že bysme měli určitě na řeku Skjoli, kterou ani jeden z nás ještě nejel, ale má to být kontinuální WW 4+ spíš alpského stylu.  Prý tam není vlastně nic těžkýho, ale když to člověk nezná, tak se musí i prohlížet a může se to dost protáhnout. No nakonec jsme těch 8km zvládli za hodinku a kousek a rozhodně to stálo za to. Občas teda ta jízda na oči byla docela náročná a tak si Číva připisuje další krysu do letošní tabulky, ale jinak super. Jedná se opravdu o svižnou řeku zkopce, kde by se člověk měl vyvarovat chybám, protože plavaní bolí a může být i docela dlouhé, protože vracáků zas tak moc není. Taky ještě doporučuju zajistit si někoho kdo vám převeze auto, protože Číva prohrál střižbu a tak mu trvalo 3hodiny než došel pro auto, je to holt trochu daleko.

Mistr Čivrný na horní Raumě, no krásně mu to šlo.

Tak to by bylo vlastně asi vše, pak už následoval pouze přejezd zpět do Dagali a další den práce.

Taky bych chtěl poděkovat firmám Boatpark, Liquidlogic kayaks, Sweet a Systemu X za podporu, bez které by to nešlo.

Ještě se ale podívejte na naše video, které dal dohromady Vojta Hejtmánek. ROZHODNĚ TO STOJÍ ZA TO!!!


Žádné komentáře: