středa 18. srpna 2010

Příprava na Turecko


Konečně mám letět na vodu letadlem, navíc je to můj první let a zrovna musí řápnout nějaká sopka na Islandu. No, co se dá dělat, snad brzy letiště otevřou. Po dvou dnech čekání se sbalenou lodí mi volá Vory, že má strašnou chuť pádlovat a stejně již v práci nahlásil dovolenou. Posouváme tedy odlet o týden a večer už sedíme v autě směr Rakousko.


Vody zrovna dvakrát moc není, a tak volíme jistotu Loferschlucht, ten nezklame nikdy. Po-té trochu nešťastně volíme přejezd na Isel s úmyslem dát Virgenschlucht. Plány nám překazí extra malý stav vody a zbytek dne zabíjíme prohlídkou Iselschluchtu. Stav vody je asi ideální pro sjetí (slezení), ale máme s sebou málo lezeckého vybavení a i s ním by to nebylo úplně zadarmo. Celé Rakousko je zrovna bez vody, a tak jedeme na další jistotu v podobě Enns a Gesause.


Střední vodu a navíc sluníčko si parádně užíváme. Přemlouvám kluky, že bychom zajeli na Salzu, zavzpomínat na začátky, ale ti pro mě nemají pochopení. Zájezd tedy zakončíme na Lausse odkud jsou všechny fotky a video. Pak už jen pořádně usušit hydro a vyrazit k domovu, protože nám další den v 9 hodin letí letadlo do Turecka.

foto: Snizak




Žádné komentáře: